Pobjeda Dubravke na 45. izdanju supermaratona Zagreb-Čazma (61,350km)

26.03.2022. Održala se po 45. put utrka od kaptola do kaptola Zagreb-Čazma 61,350km.

Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, prijavilo se čak 123 trkača, međutim, na sam start, 27. ožujka u 8:00 sati, na Jelačićev trg u Zagreb stiglo ih je (samo) 72-oje. Na ovoj zahtjevnoj utrci startali su trkači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, a među njima čak 17 žena. 

Utrka je bila neizvjesna do 30. kilometra gdje je bilo svega 2′ razlike između Dubravke i drugoplasirane Ines Bašić. Trećeplasirana Marija Vrajić, inače bivša viceprvakinja svijeta u trčanju na 100 km je do tada imala desetak minuta zaostatka, a nakon 30.kilometra se napravio veliki vremenski razmak koji se svakim kilometrom sve više povećavao. Dubravka se izvrsno osjećala i držala isti tempo koji je bio u planu (4:35/km). Nakon 50 km zbog uvjerljive prednosti mogla se opustiti, usporiti i privela je utrku kraju i pobijedila po 2. put u karijeri na ovoj tradicionalnoj najstarijoj i najdužoj atletskoj utrci u Hrvatskoj s vremenom 4h:45’01”.

Kao i prošlih godina Čazmanci su se opet pokazali kao pravi domaćini i po 45. put pokazali kako se organizira jedna kvalitetna utrka u Hrvatskoj.

About the Author:

Endurance Coach with 15+ years of experience as personal coach of many elite and amateur athletes. #triathlon #cycling #roadrunning #trailrunning

Leave A Comment

Go to Top