FAQ – često postavljanja pitanja 

Često se desava da me ljudi kontaktiraju u vezi potecijalne suradnje i postavljaju mi sljedeća pitanja navedena dolje, pa na iste prilažem i odgovore.

Kada snovi postanu stvarnost. Savo Kovačević prolazi kroz ciljna vrata na jednoj od naprestižnijih triatlon svjetskih utrka – IM Copenhagen

  1. Što je Endurance Coach?

To je online trenerska usluga specijalizirana za trčanje, biciklizam i triatlon koja Vam može pomoći u svrhu ostvarivanja vlastitih ciljeva u navedenim sportovima. Trener nije fizički, već virtualno prisutan. Trener s Vama komunicira preko raznih alata za komunikaciju (mobitel, mail, facebook, viber, skype i drugi oblici komunikacije…)

  1. Za koga je namjenjeno?

Namjenjeno je rekreativcima i sportašima bez obzira na dob, spol i trenutne sposobnosti, posebice za one koji imaju zaposlen život, te pokušavaju iz dana u dan uravnotežiti sportski život s ostalim prioritetima poput posla, obitelji i putovanja. 

  1. Kako funkcionira trenerstvo?

Struktura treninga se određuje po temelju trenutnih informacija, podataka, raspoloživim sredstvima i drugim parametrima. Za svakog klijenta se izdrađuje unikatan trening plan u pdf-formatu za njegovu jednokratnu upotrebu.

Darko Drakula – Na putu do rezultata karijere u maratonu

  1. Da li je potrebno imati prethodnog iskustva u navedenim sportovima?

Potrebno je imati iskustva u toj mjeri da možete samostalno odrađivati treninge, te da se znate služiti tehnologijom (GPS sat/pulsmetar/ mjerac snage(powermeter) i dr. ovisno o potrebi sporta kojim se bavite i raspoloživom tehnologijom.)

  1. Što je sve potrebno da započnem sa trenerstvom?

Online trener nije fizicki prisutan, i neophodno je raspolagati tehnologijom;

-Za trčanje je potreban GPS sat, poželjno s pulsmetrom.

-Za trail trčanje je potreban GPS sat sa pulsmetrom.

-Za Bicikl je potreban pulsmetar ili mjerač snage (Powermeter) što je visoko preporučljivo.

-Za plivanje je neophodno imati već postojeće plivačke vještine za samostalno treniranje. Preporučljivo je barem imati povremeni nadzor plivačkog trenera na bazenu (1-2x/tjedno) s kojim ćete izvršavati strukturu zadanog triatlon treninga.

  1. Kolika je cijena online trenerstva?

Cijena trenerstva ovisi o odabranoj razini posvećenosti trenera i sportom kojim se bavite. Za upit o cijeni trenerstva za pojedini sport i njegovu razinu slobodno me kontaktirajte.

Aleksandar Balažinec – Na putu jedne od svojih mnogobrojnih pobjeda u trailu

  1. Postoje li kakva ogranicenja?

Morate biti punoljetni ako želite surađivati na ovakav način s trenerom.

  1. U redu, imam sve što je potrebno da započnem raditi sa trenerom. Kakva je procedura?

Ako ste se odlučili se za neku od ponuđenih razina trenerstva, tada će Vam biti poslan upitnik koji sadrži set pitanja koji treneru služi za početak rada s Vama. Nakon što odgovorite na upitnik, zajednički ćemo ga prokomentirati i krenuti dalje u realizaciju trenerstva. Obično slijedi da se obvežete za trenerstvo, zatim slijedi postavljanje trenerstva koje traje nekoliko dana, te nakon toga počinjemo raditi.

  1. Povratna informacija izvršenih treninga?

Povratna informacija se izvrsava preko popularnih online sučelja (trainingpeaks, garmin, movescount i dr.) i e-maila.

  1. Što ako se razbolim, ozljedim ili želim odmoriti zbog kraja sezone?

Trenerstvo se u tom slučaju zamrzava i odmrzava ponovno kada pocnete trenirati. Plaćate samo onda kada Vam je trener potreban.